Як не набрати зайву вагу в новорічну ніч: Поради експерта з харчування

31 грудня 2018, 20:00

154376287

До Нового року 2019 залишилось кілька годин — і питання «як так відсвяткувати, щоб не погладшати» знову актуальне. Тож дієтолог-консультант Лора Філіппова ділиться власними лайфхаками, інформує 1plus1.ua.

Обов’язково зберігайте свій режим харчування 31 грудня

Ідея не їсти весь день, щоб наздогнати за святковим столом, — не вдала! Якщо ви не будете їсти впродовж дня, на вечір вам забезпечений неконтрольований голод і ви з’їсте значно більше, ніж потрібно. На додачу відчуватимете важкість у шлунку.

Краще відмовитися від перекусів, якщо ви їх робите, та трохи зменшити свої звичайні порції. Сніданок, обід та вечеря — за графіком. Вечеря легка, більше схожа на перекус. Більше овочів!

Пийте воду!

Зранку 1-2 стакани натщесерце та пийте впродовж дня. Про важливість збереження водного балансу вже сказано та написано дуже багато. Підготуйте 1,5 л води і випийте її до 18-19 години.

Заплануйте новорічне меню та ретельно його проаналізуйте

- Пам’ятайте, взагалі ніч – не найкращий час для їжі. Може, не варто готувати надто багато? І святковий стіл із тарілками у три поверхи вже давно не в тренді.

- Не робіть великі порції страв, щоб потім не доїдати їх весь тиждень.

- Урізноманітніть традиційні калорійні салати хоча б одним на основі свіжих овочів та зелені.

- Замініть майонезну заправку на заправку зі сметани та гірчиці (за смаком додайте мелений імбир та чорний перець). Таким чином смак салату не зміниться, а ось жирність зменшиться приблизно вшестеро.

- Продумайте основну страву. Краще не обирати жирні сорти м’яса та не смажити. Це велике навантаження на підшлункову залозу, яка збиралася відпочивати — у неї ж ніч! Свято, то лише у вас.

- Риба, морепродукти або нежирна птиця будуть найкращими рішеннями. Запечіть або приготуйте їх на грилі.

- Щодо гарніру — краще зупиніться на овочах (свіжих або запечених), ніж на звичному для багатьох картопляному пюре. Якщо хочеться картоплю, то запечіть її скибками у духовці, так вийде корисніше. Або можна обійтись і без гарніру – на столі і так вже багато страв.

- Краще прибрати з меню солодку газовану воду. Спрагу не втамовує, цукру та різних синтетичних домішок багато… Зробіть домашній лимонад.

- Обирайте запечені м’ясні делікатеси, а не копчені.

- Бутерброди з ікрою? Не питання! Оберіть лише цільнозерновий хліб.

І ще, насправді ж, можна повечеряти десь о 20:00. А під бій курантів зосередитись на загадуванні бажань із келихом шампанського! Бо Новий рік – це, насамперед, емоції, а ніяк не «свято шлунка».

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору