В Черкаській області з травня по серпень зареєстровано 91 випадок спорадичних захворювань на сальмонельоз. Порівняно з попереднім роком захворюваність на сальмонельози серед черкащан зросла на 83%.
Сальмонельоз – інфекційне захворювання, яке викликає бактерія роду Salmonella. Джерело збудника інфекції – тварини, хворі на сальмонельоз люди або здорові бактеріоносії. Механізм передачі інфекції — фекально-оральний.
Інкубаційний період коливається від 6 годин до 2-3 діб. Хвороба може проходити в легкій формі. Проте в деяких випадках пов'язане з хворобою зневоднення може становити загрозу для життя.
Симптоми сальмонельозу: підвищення температури, головний біль, слабкість, нездужання, біль у животі, нудота, блювання, діарея.
Для того, щоб уберегтися від інфекції, потрібно дотримуватися особистої гігієни, забезпечити чистоту всього, що стосується приготування їжі і напоїв, починаючи з рук і завершуючи кухонним обладнанням, вживати продукти і напої свіжими та гарантованої якості,дотримуватися технології та режимів приготування страв та достатньої термообробки.
За інформацією пресслужби Черкаського обласного ЦКПХ
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram