Жирні страви, майонезні салати і солодке, - саме так багато хто проводить новорічні свята. Щоб допомогти своєму організму і поліпшити роботу ЖКГ після застіль, рекомендовано 10 простих, але діючих детокс-напоїв, інформує "ТСН".
Міцний настій шипшини: 1 столова ложка подрібнених плодів залити 200 мл окропу. Настояти в термосі 1-4 години, додати 1 чайну ложку меду або холосаса (сироп шипшини аптечний, є на стевії). Приймати протягом дня, за 30 хвилин до їжі. Мінімум три склянки в день. Протипоказання: жовчнокам'яна хвороба.
Відвар вівса: 1 стакан цільного зерна, краще в лушпинні, довести до кипіння в 1 літрі води, настояти в термосі 2-4 години. Приймати по 200 мл 3-4 рази на день в проміжках між їжею. Можна з медом.
Журавлинний морс - на 1,5 л гарячої води 1 стакан журавлини. Варити ягоди, тим більше з цукром, не варто. Досить залити журавлину гарячою водою, додати мед за смаком, подрібнити в блендері, зберігати в термосі. Приймати в проміжках між їжею. У день можна 1-1,5 літри.
Імбирно-обліпиховий чай: на 1,5 л гарячої води 1 столову ложку тертого імбиру, 150 г тиску обліпихи, 1 столову ложку меду, кориця, 1/2 лимона з цедрою. Настояти в термосі 30 хвилин-1 годину. У день можна до 1,5 літри.
Грейпфрутовий фреш з теплою водою Mg donat: 400 мл грейпфрутового фрешу розбавити 100 мл 40 ° C води. За день 1-2 порції.
Імбирно-ананасовий напій: подрібнити в блендері 150 г ананаса, 1 чайна ложка подрібненого кореня імбиру, 1/3 лайма з цедрою, кілька листочків м'яти, 2 чайних ложки. меду, 300 мл води.
Настій хвоща польового з березовими бруньками: по 1 столовій ложці кожного на 200 мл окропу. Настояти в термосі мінімум 1 годину. Пити протягом дня по 200 мл 3 рази на проміжках між їжею. Знімає набряки, хороший сечогінний ефект.
Розсіл від квашеної капусти або буряка. Важливо, щоб овочі були саме квашені, а не засолені. Можна до 1 літра в день.
Відвар з кореня селери, кореня петрушки і білокачанної капусти. Це дуже несмачно і ефективно виводить зайву воду з організму, знімає набряклість. Відвар не солити!
Зелений смузі з петрушкою: петрушка 150 г, стебло селери 1 шт., 1/2 лимона з цедрою, 200 г ананаса, 150-200 мл води, 1 чайна ложка меду, імбир 1/2 чайних ложки подрібнити всі інгредієнти в блендері. За 2 порції в день 300-400 мл.
Ананасово-селеровий фреш, розбавлений водою 1: 1. +10 крапель лимфоміозот. По 300 мл 3-4 р / день.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram