У Черкасах вперше відбувся ароматний фест (фоторепортаж)

26 листопада 2015, 22:00
IMG_8139

Фото "Про все"

Перша битва бариста та перший у місті фестиваль кави відбулися сьогодні, 26 листопада, у приміщенні Черкаського державного технологічного університету. На день навчальний заклад перетворився на справжню кав'ярню, відвідувачі якої з насолодою дегустували різноманітні види кави, підсолоджуючи напій тістечками, тартами, шоколадом та морозивом.

IMG_8084

Фото: Про все

IMG_8133

Фото: Про все

На святі черкащани мали можливість не лише посмакувати духмяним трунком із різноманітними смаколиками, але й познайомитися з кращими бариста міста, оцінити їх майстерність у приготуванні вишуканого напою та навчитися самостійно варити смачну каву по-східному.

IMG_8131

Фото: Про все

IMG_8129

Фото: Про все

- Такий фестиваль уперше проходить в Черкасах. Ідея його проведення виникла у нас приблизно два місяці тому. Це пілотний проект, скажімо, репетиція перед набагато масштабнішими у місті фестивалями кави, вуличної їжі, - зізнався співорганізатор кавафесту Тарас Завальний.

IMG_8076

Фото: Про все

IMG_8132

Фото: Про все

Цього дня гостей свята пригощали не лише традиційними рецептами кави, а дивували й більш оригінальними варіантами цього напою: з цедрою, гострим перцем, лікерами.

IMG_8089

Фото: Про все

IMG_8142

Фото: Про все

У рамках кавафесту відбувся конкурс "Битва бариста -2015". Семеро черкащан змагалися за звання кращого фахівця з приготування кави. Перед учасниками конкурсу стояло завдання приготувати капучіно та презентувати суддям авторський кавовий напій.

IMG_8149

Фото: Про все

IMG_8146

Фото: Про все

- Мистецтву приготування кави я навчався у Києві, робити малюнки вмію завдяки переглядам відео. У битві взяв участь, щоб спробувати свої сили. Це було наближеного до того, як такі заходи проходять у всьому світі. Окрім капучіно, я приготував для суддів класичний кавовий напій "Джорджио Джингер", який готують з персикового пюре, меду, імбиря, кориці і кави, - розповів учасник "Битви бариста" Ярослав.

IMG_8111

Фото: Про все

IMG_8115

Фото: Про все

Конкурс тривав до пізнього вечора. За його результатами члени журі визначили трійку кращих бариста Черкас. Так, 1 місце посіла Анастасія Рубежанська (барист кафе "Чашка"); 2 місце - Дмитро Гусєв (барист траторії "Faro del porto"); 3 місце - Олександр Ковтунов (барист кафе "Fika").

IMG_8127

Фото: Про все

IMG_8065

Фото: Про все

IMG_8067

Фото: Про все

IMG_8075

Фото: Про все

IMG_8102

Фото: Про все

IMG_8121

Фото: Про все

IMG_8165

Фото: Про все

IMG_8098

Фото: Про все

 

 

Поділитись

Коментарі

Вгору