На Черкащині почали виробляти більше ковбаси, масла та пива

17 жовтня 2021, 11:07

Галузь харчової промисловості займає ключове значення в промисловому потенціалі області. У січні — серпні 2021 року підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв виробили та реалізували продукції на 31,3 млрд гривень, що становить 54% промислової продукції області та 7,4% від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні.

За вісім місяців поточного року (у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року) харчовики збільшили виробництво: 

  • Виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, субпродуктів чи крові тварин – у 2,4 раза,
  • овочів, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту чи оцтової кислоти – на 22%,
  • пива солодового – на 14,8%,
  • масла вершкового жирністю не більше 85% – на 9%,
  • олії соєвої нерафінованої – на 8,0%.

У розвиток галузі підприємствами харчової промисловості за шість місяців 2021 року коштом усіх джерел фінансування освоєно 285,1 млн грн капітальних інвестицій (або 8,5% загальнообласних обсягів).

За інформацією пресслужби ГУС у Черкаській області

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору