Трилітрова каструля національної страви обійдеться для черкаської сім'ї в 89 грн. Найбільше на черкаському ринку "Центральний" здорожчали основні інгредієнти українського борщу - буряк та капуста, інформує кореспондент УНН-Центр.
Так, буряк, морква та цибуля коштують від 9 до 12 грн за кілограм, картопля - 5 грн, капуста - 10 грн, олія - 23-25 грн за 1 літру, свинина - 45-60 грн за кіло, півлітри сметани - 15 грн, пучок зелені - 5 грн, стограмовий пакетик томатної пасти - 6 грн.
Для розрахунку середньої вартості страви кореспондентУНН-Центр використав рецепт традиційного українського борщу (об’єм 3 літри).
500 г капусти = 5 грн
5 шт. картоплі = 3 грн
2 шт. буряка = 4, 75 грн
3 шт. цибулі = 7 грн
1 шт. моркви = 2, 05 грн
пучок зелені = 5 грн
400 г свинини = 30 грн
півлітри сметани = 15 грн (нам же треба 3-4 ст. л.)
Серед додаткових інгредієнтів - 3 ст. л. томатної пасти = 6 грн та 3-4 ст. л. олії, півлітр якої коштує 12 грн.
Отже, для 3-літрової каструлі борщу черкащанину потрібно витратити на ринку 89 грн 80 коп.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram