Харчові підприємства Черкащини нарощують потужності, – статистика

17 жовтня 2016, 18:27

seo-У січні–серпні 2016р. підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв виробили та реалізували продукції на 14,2 млрд.грн., що складає 42% промислової продукції області та більше 6% від загального обсягу реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів по Україні.

За вісім місяців поточного року харчовики збільшили обсяги виробництва на 2,5% порівняно з минулим роком. Серед випуску основних видів продукції порівняно з січнем–серпнем 2015р. зросло виробництво: олії соєвої нерафінованої та її фракцій – у 21 раз, маргарину і жирів харчових подібних – у 2,6 раза, продуктів молоковмісних – у 1,7 раза, вод натуральних мінеральних негазованих – на 11,9%, риби сушеної і в’яленої – на 11,2%, м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого – на 9,3%, круп – на 6,8%, напоїв безалкогольних – на 6,2%, сиру свіжого неферментованого – на 6,1%, м'яса свиней свіжого чи охолодженого – на 5,3%, молока рідкого обробленого – на 5,1%, сирів жирних – на 4,5%.

Продукція галузі має вагому роль в загальнообласному експорті товарів. Експорт готових харчових продуктів, жирів та олії у січні-липні 2016р. становив майже 56 млн.дол.США, або 23,3% від загальнообласного експорту.

За інформацією прес-служби ГУ статистики в Черкаській області

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору