Черкащанам розповіли, що можна і не варто готувати на Новий рік

28 грудня 2018, 21:56

Черкащанам розповіли, що можна і не варто готувати на Новий Рік

До Нового року  залишилися лічені дні й черкащанки вже починають думати про страви, які будуть на святковому столі. Щоб трохи полегшити завдання господиням, журналісти підготували добірку новорічних рецептів, які урізноманітнять меню у святкову ніч. Про це повідомляє «УНІАН».

Жовта свиня не є вибагливою в їжі. А це означає те, що догодити їй буде вкрай просто. До речі, астрологи не рекомендують додавати в новорічне меню 2019 страви зі свинини - мовляв, такий стіл може засмутити господиню 2019 року.

Готувати на новорічний стіл 2019 можна наступне:

свіжі, мариновані та солоні овочі;

рибу;

птицю;

яловичину, телятину, баранину;

гриби;

крупи;

фрукти.

Свиня любить овочі, зелень, тому їх повинно бути багато. Торти, печиво, пиріжки — все можна спекти на новий рік 2019, рецепти краще брати перевірені. Бажано, щоб новорічне меню для сім'ї включало 1-2 страви жовтого або червоного відтінку — це кольори прийдешнього року.

Які страви не варто готувати в новий 2019 рік

Незважаючи на те, що згідно з гороскопом, рік Свині настане 5 лютого, вважається неправильним готувати страви зі свинини, зокрема:

шашлики;

свинину по-французьки (шубу);

відбивні; паштет із свинячої печінки;

холодець з використанням рульки;

пельмені та інше рубане свиняче м'ясо;

окіст, корейку, карбонад, сальтисон;

ковбасу, що містить свинячий жир або м'ясо.

Приготуйте традиційне блюдо холодець (із крил, гомілок, індички),  нарізку подайте рибну, а ковбасу — сиров'ялену кінську (махан).

 

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору