Стартує проект на базі Київського профучилища швейного та перукарського мистецтва, де також навчають майбутніх кухарів. Завдання, яке ставить перед собою кулінарний експерт – повністю змінити заклад, - про це пише "Суспільне Око".
Євген Клопотенко спільно з Міністерство освіти і науки України запускає пілотний проєкт із навчання кухарів. Його втілюватимуть на базі одного з профтехучилищ Києва.
- Це початок нової історії в нашій країні. Історії, наприкінці якої професія кухаря стане крутою. Бо українських студентів вчитимуть так само, як це роблять в класних закордонних кулінарних школах", – поділився кулінарний експерт Євген Клопотенко.
За його словами, окрім кухарів, тут також готуватимуть фахівців за суміжними професіями – пекарів і кондитерів.
- Як співзасновник ресторану я знаю, наскільки складно знайти кваліфікованих робітників. І ця проблема є не тільки в мене, а й серед моїх знайомих рестораторів. Тому зараз, коли реформа тільки набирає обертів, я хочу разом із управлінцями напрацювати нові, сучасні правила, за якими готуватимуть кухарів. Ще одна амбітна ціль – зробити ці зміни системно, щоб їх змогли використовувати заклади у всій країні. Я розроблю сучасну систему освіти, яка буде формувати із малих студентів офігезних кухарів. Ніяких котлет і радянського підходу до навчання, – пояснив Євген.
Нині триває набір випускників 9-х та 11-х класів. Хто хоче вступити – заповнюйте анкету за посиланням: https://bit.ly/2AzaP8K.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram