Фахівці Держпродспоживслужби області перевірили майже 2500 суб’єктів господарювання на порушення протиепідемічних вимог в умовах «червоної» карантинної зони. Порушення виявили у майже 500 випадках.
Начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпрожспоживслужби у Черкаській області Володимир Папач зауважив, що до впровадження «червоної» карантинної зони фахівці Держпродспоживслужби в середньому за місяць проводили 1500 перевірок.
На дотримання карантинних норм перевіряють заклади дошкільної та загальної середньої освіти, заклади громадського харчування, продовольчої та непродовольчої торгівлі, перукарні та салони краси, агропродовольчі ринки. Перевірки фахівці Держпрожспоживслужби проводять разом із працівниками Національної поліції, а також у складі робочих груп, які створили при РДА та ТГ.
«Суб’єкти господарювання традиційно не дотримуються маскового та дезінфекційного режиму. В окремих випадках відсутні умови для дотримання правил особистої гігієни, не організована утилізація і збір використаних засобів індивідуального захисту, не проводять термоскринінг», – каже Володимир Папач.
Через ці порушення фахівці Держпрожспоживслужби направили відповідні приписи та пропозиції, склали більше 200 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства.
«Фахівці Держпродспоживслужби області продовжують перевіряти громадські заклади на дотримання санітарно-епідеміологічних норм. А я вкотре звертаюся до черкащан якнайшвидше щепитися від коронавірусної інфекції. Вакцинація є єдиним ефективним засобом, аби вберегтись від COVID-19 або мінімізувати можливі негативні наслідки у разі захворювання», – сказав Володимир Папач.
За інформацією пресслужби Черкаської ОДА
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram