Лимони Мейєра вирощують на Корсунщині. Таку цікаву «родзинку» мають місцеві лісівники.
Розпочали цю справу ще у 90-х роках, висадивши 33 екземпляри лимонів Мейєра, - інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Наразі у теплиці Корсунського лісництва, яка має площу 500 метрів квадратних, зростає 120 дерев, що плодоносять. Щороку у цій теплиці збирають близько 300 кілограмів плодів. А ще лісівники живцюють та реалізують саджанці лимона у контейнерах усім охочим за ціною виробника.
Відзначимо, лимон Мейєра – це гібрид лимона та апельсина, який характеризується високими смаковими якостями з низьким вмістом кислоти і є значно солодшим за звичайний лимон. У висоту дерева можуть досягати до 2,5 метрів у теплицях, у контейнерах в кімнатних умовах – до 1,5 метрів, з можливістю формування крони шляхом підстригання. Серед найбільш важливих факторів, яких необхідно дотримуватися при вирощуванні лимона – забезпечення світлового режиму до 12 годин, стабільність вологості повітря, дотримання температурного режиму та підживлювання корисними речовинами.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram