Хліб від черкаського хлібзаводу може здорожчати на п'ять відсотків. Зміну вартості диктує здорожчання комунальних послуг, паливно-мастильних матеріалів та інгредієнтів.
Проте ціну поки максимально стримують і робитимуть це до останнього, розповів директор заводу Олег Швець, пише Суспільне.
За словами директора, вже є критичні показники, які вказують на необхідність підвищення цін:
"Перш за все, це зростання ціни на газ, на понад 28%. Також зросли ціни на електроенергію – у порівнянні з кінцем травня на 31%. Ціни на паливно-мастильні матеріали повернулися до часу, коли почалася повномасштабна війна – ціна виросла на 15%. Вартість дріжджів зросли на три відсотки. Також є тенденція росту ціни на борошно".
Востаннє вартість на свою продукцію, зазначив Олег Швець, вони підіймали наприкінці 2022 року.
На заводі випікають понад 200 видів хліба, розповіла начальниця виробництва Оксана Ткачук. На різний смак і гаманець.
"Ми рахуємо роботу за добу. Виробляємо продукції до 70 тонн за добу. За зміну виходить десь по 30-35 тонн", – розповіла фахівчиня.
Загалом, продукція здорожчає на п'ять відсотків, розповів директор заводу Олег Швець. Тобто 400-грамовий батон, середня вартість якого 20 гривень, здорожчає на одну гривню.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram
Зерна не залишилось бізнес все вивіз
А нам , як завжди, головне ліве бабло. Під привідом африку накормити…