Після вживання в’яленої риби черкащанин захворів на ботулізм

01 серпня 2019, 19:19

У Черкаській області зареєстровано випадок захворювання на ботулізм у жителя села Богуславець Золотоніського району після вживання в’яленої річкової риби домашнього приготування.

Наступного дня з’явилися нудота, багаторазова блювота, пронос, ознаки зневоднення організму, порушення зору.

Після звернення до Золотоніської центральної районної лікарні 30 липня року хворий госпіталізований у реанімаційне відділення. Потерпілому введено 30 липня протиботулінічний полівалентний анатоксин, стан хворого середньої важкості.

Звертаємо увагу про необхідність дотримання головних вимог технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса щодо термічної обробки домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою в разі появи перших симптомів захворювання.

Наполегливо не рекомендуємо купувати в’ялену, копчену, солону рибу, домашні консерви в місцях несанкціонованої торгівлі.

За інформацією прес-служби ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» 

Читайте такожЯк черкащанам вберегтися від ботулізму.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору