Порушення на кожному четвертому об’єкті виявили фахівці Держпродспоживслужби області з початку впровадження в Україні «жовтого» рівня епіднебезпеки поширення COVID-19. Із 23 вересня вони перевірили 725 громадських закладів.
Про це на брифінгу в облдержадміністрації сказав виконувач обов’язків начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Олександр Грибик, пише "Прочерк".
Зокрема, фахівці Держпродспоживслужби перевірили:
- 193 заклади дошкільної та загальної середньої освіти;
- 96 закладів громадського харчування;
- 249 закладів продовольчої торгівлі;
- 155 закладів непродовольчої торгівлі;
- 28 агропродовольчих ринків.
За результатами цих перевірок фахівці Держпродспоживслужби склали 77 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства. Керівникам закладів направили 167 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування направили 72 інформації, до правоохоронних органів – 22.
На посадових осіб складено 765 протоколів за порушення у сфері санітарного законодавства. На сьогодні розглянуто адмінсправи та винесено 684 постанови про накладання штрафів на загальну суму 194 тисячі гривень.
Найбільш характерними порушеннями протиепідемічних вимог є недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, антисептиків, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та, власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів. Також не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram