На Черкащині жінка отруїлася консервованими грибами, які сама приготувала

25 лютого 2019, 19:18

На Черкащині жінка отруїлася консервованими грибами, які сама приготувала

Державною установою «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюється моніторинг отруєнь дикорослими грибами у Черкаській області.

Так, 16 лютого зареєстровано отруєння дикорослими грибами 32-річної жительки міста Умань унаслідок вживання консервованих опеньок домашнього приготування, зібраних восени у лісі у Тернопільській області.

Перші симптоми отруєння (нудота, блювота, біль у животі, діарея) з’явились через три години після вживання грибів. Машиною швидкої медичної допомоги постраждала доставлена до Уманської міської лікарні та госпіталізована.

Фахівцями обласного лабораторного центру проведена роз’яснювальна робота з членами родини хворої. Інформація щодо отруєння грибами висвітлена в засобах масової інформації.

Про випадок отруєння грибами повідомлено Головне Управління Держпродспоживслужби в Черкаській області для застосування заходів в межах повноважень.

За інформацією Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ

Читайте також: попри зимову погоду звенигородські лісівники збирають гриби, щоправда тепличні, проте вирощені на екологічно чистому субстраті рослинного походження. Це гливи – цінні їстівні гриби з цілющими властивостями.

Вгору