На Черкащині подорожчали овочі, яйця, сало і цукор

01 грудня 2015, 16:46

продукти

У вересні-жовтні 2015 року по Черкаській області найбільше зросли ціни на овочі, сало, яйця та цукор, інформують у ГУ статистики у Черкаській області.

Зокрема, у вересні вартість на продукти харчування та безалкогольні напої зросла на 1,4%. Найбільше (на 9,4–3,3%) подорожчали яйця, сало, овочі та безалкогольні напої. На 1,8–0,4% зросли в ціні м’ясо та м’ясопродукти, молоко та молочні продукти, цукор, риба та продукти з риби.

Водночас на 3,6–0,2% знизилися ціни на маргарин, продукти переробки зернових, фрукти, соняшникову олію, макаронні вироби, рис.

На споживчому ринку області у жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 1,6%.

На 11,9–8,6% зросли ціни на сало, овочі (із них на цибулю ріпчасту – на 45,5%, моркву – на 21,5%, картоплю – на 9%), цукор та яйця. Маргарин, масло, продукти переробки зернових, молоко та молочні продукти, фрукти, яловичина та м’ясо птиці стали дорожчими на 3,2–1%.

Разом з цим, на 2,4–0,7% знизилися ціни на соняшникову олію, рис, свинину, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої.

Поділитись

Коментарі

Вгору