Маленька черкащанка просить допомогти їй здолати тяжку хворобу

14 червня 2019, 20:49

П’ятирічна Поліна Чубенко з села Білозір’я на Черкащині просить допомогти здолати її тяжку хворобу – саркому Юінга, пише "Zmi.ck.ua".

Дівчинка вже більше, ніж рік бореться за своє життя, а коштів на лікування критично не вистачає.

Мама дівчинки Анна розповідає, що перші ознаки хвороби з’явились у квітні 2018 року, коли маленька почала скаржитись на біль у ніжці. Лікарі встановили діагноз "плоскоступість".

- Нам призначили лікування, але біль не зникав і так тривало два місяці, доки Полінка не впала на цю ніжку і біль став постійним. Ми проходили обстеження не в одній лікарні, консультувалися не в одного лікаря, але діагноз там так і не встановили, - говорить мама Поліни.

Вже влітку стан дівчинки різко погіршився, бо до болю в ніжці додалися ще температура, слабкість і відсутність апетиту.

- У розпачі ми звернулися до ще одного лікаря-травматолога і саме там почули остаточний висновок, який нас приголомшив – саркома Юінга клубової кістки. Біопсія підтвердила діагноз і з серпня 2018 ми – пацієнти Черкаського онкодиспансеру ,- зазначає мама.

Після двох блоків хіміотерапії результати комп’ютерної томографії показали, що реакція пухлини неоднозначна і спостерігається «місцевий прогрес».

Отже, тяжке лікування не дало бажаних результатів. Налякані таким заключенням лікарів, родина вирушає до Іспанії, де в місті Памплона є університетська клініка, яка має хорошу репутацію з вивчення і лікування сарком. Вони порадили продовжувати хіміотерапію і згодом пройти курс опромінення.

- Ми повернулись в Україну і закінчивши шість блоків хімії, шукали лікаря, який має гарний досвід лікування таких сарком, як у моєї донечки. Довгі пошуки дали свої результати і ми знайли фахівця у Туреччині. За схемою професора пройшли ще декілька блоків хіміотерапії і почали радіотерапію. Далі необхідно робити операцію, яка коштує 60 000$. Наша родина просто не має таких коштів, тому ми просимо усіх людей допомогти нам вилікувати єдину донечку, - говорить мама дівчинки.

Історія Поліни розлетілась вже далеко за межі України і родині за допомогою усіх небайдужих вдалося зібрати більше 16 тисяч доларів. Але мама боїться просто не встигнути врятувати єдину доньку, бо збір потрібно закрити до 29 червня, а сума залишається надто великою – 43 847$.

Попри свій вік Полінка мужньо витримує блоки хіміотерапії, опромінення та інші процедури. Вона дуже любить малювати та співати пісень навіть під крапельницями, а ще – мріє одужати, приїхати додому та піти у перший клас.

Допомогти дівчинці повернути дім та дитинство може кожен. Навіть найменша пожертва – це крок до повернення Полі додому.

Реквізити: "ПриватБанк": 4149 4991 1403 2947 Одержувач: Чубенко Анна Романівна

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору