У Черкасах планують оновити сквер “Юність”

24 лютого 2016, 08:06

DSCF5223

Частина черкаських площ і скверів отримають нові «обличчя» – їх міська влада планує реконструювати. Серед задумів – упорядкувати зелені насадження, замінити асфальтне покриття на сучасне декоративне мощення, встановити нові ліхтарі й лавочки. Своє бачення того, як мають виглядати міські сквери й площі міському голові показали черкаські студенти.

Днями Анатолій Бондаренко зустрівся з представниками Східноєвропейського університету економіки та менеджменту, які презентували ескізні проекти для облаштування кількох улюблених місць відпочинку жителів та гостей нашого міста. Зокрема, мова йшла про сквер «Юність».

Як розповіла ректор навчального закладу Любов Шпак, авторами цих проектів є викладачі та студенти кафедри дизайну.

– Під час підготовки дипломних та курсових робіт даємо завдання, яке наближене до життєвих реалій. Одним із таких є створення ескізних проектів із реконструкції тих площ міста, де впродовж тривалого часу не проводилися жодні ремонтні роботи й їх варто було б впорядкувати, надати їм новий вигляд, – каже пані Любов. – Це й для нас цікаво, й могло бути корисно місту.

DSCF5205

Натомість міський голова Анатолій Бондаренко, ознайомившись із запропонованими варіантами реконструкції скверу, наголосив, що винесе їх також на розгляд ради. Також він зауважив, що ці студентські роботи слід дещо адаптувати до того, який вигляд має сквер у реальності.

Наразі департамент житлово-комунального комплексу надав пропозицію передбачити в бюджеті на 2016-ий рік фінансування заходів із реконструкції скверу «Юність» за рахунок залишку коштів міського цільового фонду охорони навколишнього природного середовища. Остаточне рішення про це на одній із сесій прийматимуть депутати міської ради.

За інформаціє прес-служби Черкаської міськради

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору