Австрійський фермер на Черкащині вирощує безпечне м’ясо

08 червня 2018, 09:16

На Черкащині співвласник господарства «Агро Плюс 2006» австрієць Томас Бруннер влаштував свиноферму, де не використовує антибіотиків, пише Економіка сьогодення.

Коли починав свою справу був шокований, що тваринам для профілактики часто дають антибіотики. До того ж препарати худобі дають ті самі, які вживає людина при лікуванні хвороб. Ліки не лише запобігають хворобам тварин, а ще й прискорюють їх ріст. Наприклад, пеніцилін збільшує приріст ваги до 30%.

М’ясо вільне від антибіотиків дорожче за звичайне, але всього на 20%. Поки свинину з ферми Томаса Бруннера закуповує один супермаркет та українське виробництво прошутто.

Вгору