В Україні на поточному тижні зафіксовано чергове зростання цін на торішню моркву, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
За словами фермерів, торговельна активність в даному сегменті помітно збільшилася, що на тлі сезонного скорочення запасів даної продукції в місцевих господарствах призвело до дефіциту якісної моркви на ринку. У ситуації, що склалася, у виробників з’явилася можливість знову підвищити відпускні ціни на свою продукцію.
Так, наразі виробникам вже вдається вести реалізацію торішньої моркви по 38-46 грн/кг ($1,04-1,26/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Чергове подорожчання моркви гравці ринку пов’язують з помітною активізацією попиту оптових компаній і роздрібних мереж. Водночас запаси якісної моркви в місцевих господарствах уже практично вичерпані, що також позитивно позначається на ціновому рівні.
У результаті таких коригувань сьогодні ціни на моркву в Україні вже в середньому у 2,7 раза вищі за торішні в аналогічний період. При цьому більшість ключових гравців ринку сходяться на думці, що позитивна цінова динаміка в даному сегменті збережеться й надалі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські виробники наприкінці сезону підвищили ціни на яблука
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram