Лише за останній тиждень через неуважність господинь у Черкасах сталося 5 пожеж. Усі - на кухні, де черкащанки залишали на вогні варення. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив речник начальника УДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.
За його словами, статистика свідчить, що загалом до 35% літніх пожеж виникає саме на кухні.
"Головним чином це пов’язано із кулінарною активністю господинь, які поспішають зробити солодкі запаси на зиму. Водночас сезон виготовлення джемів та варення додає роботи і рятувальникам. Причиною цього є особливості рецептури створення фруктово-десертних шедеврів в домашніх умовах. Наші жінки надзвичайно талановиті та завзяті, а саме тому дуже часто пораючись по господарству роблять одночасно багато важливих справ. Чи варто у такому випадку дивуватися, що про варення на вогні, їм часто доводиться нагадувати вже рятувальникам, яких помітивши або відчувши дим, на кулінарну дегустацію запрошують сусіди", - зазначає Костянтин Проценко.
Саме за таким «солодким» сценарієм, коли господиня була зайнята іншими справами, або взагалі пішла з дому, і сталися останні п‘ять пожеж.
На щастя, завдяки пильності сусідів та оперативності рятувальників, усі вони не мали трагічних наслідків. Але матеріальних збитків уникнути не вдалося.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram