Скільки коштує борщовий набір у Черкаській області

06 грудня 2018, 13:00

За підрахунками Асоціації постачальників торговельних мереж, борщовий набір у Черкаській області коштує 97,4 грн. Про це на своїй сторінці у "Facebook" повідомив генеральний директор у Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

До класичного борщового набору увійшли такі інгредієнти: свинина – 600 г, картопля та буряк – по 500 г, капуста – 300 г, морква та цибуля – по 200 г, томатна паста – 3 столові ложки, вода питна – 3,5 – 4 л, лавровий лист, сіль, перець – за смаком, сметана – 250 г.

Як з'ясувалось, на початок листопада 2018 року найдорожче зварити борщ в Одеській області – 105,3 грн, тоді як найдешевше в Тернопільській області – 91,1 грн. Різниця у вартості складає 14 грн, або 13%.

Нагадаємо, що Черкащина залишається "середняком" за ціновими показниками на кошик бакалії.

Зазначимо, що при оцінці цінових показників до кошика бакалії увійшло: по 1 кг рису, гречки, манки, ячної крупи і пшона, макаронів, борошна, цукру та літр олії соняшникової.

Також варто зауважити, що до ТОП-5 регіонів із найдорожчим кошиком бакалії увійшли: Київська область – 177 грн, Закарпатська – 176 грн, Київ – 174 грн, Донецька – 173 грн і Чернівецька область – 170 грн.

 

Вгору