В області зареєстровано черговий випадок захворювання на ботулізм у 45-річного мешканця с. Орадівка Христинівського району Черкаської області після вживання в’яленого м’яса домашнього приготування.
За кілька днів після вживання зараженого продукту у чоловіка з’явилися розлади зору.
За медичною допомогою він звернувся лише через тиждень після появи симптомів отруєння, спочатку від госпіталізації відмовився. 7 червня 2021 року його госпіталізували у стані середньої важкості. Нараз він проходить лікування.
Діагноз «ботулізм» підтверджено лабораторно: в крові потерпілого виявлено ботулотоксин типу В.
Звертаємо увагу на необхідність дотримання головних вимог технології при приготуванні консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних та рибних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса, проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою в разі появи перших симптомів захворювання.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram