ТОП-5 продуктів, які найбільше подорожчали у січні

14 лютого 2019, 21:12

ТОП-5 продуктів, які найбільше подорожчали у січні

За даними Державної служби статистики в січні 2019 року, у порівнянні груднем минулого року, подорожчало 88% соціального асортименту продуктів. Відбулось зростання вартості всіх видів хліба та молочки, борщового набору, соняшникової олії, яєць, макаронів, борошна, ячної крупи, пшона, усіх видів м’яса та сала, ковбаси та риби. Стали дешевше рис й цукор. Не змінилась ціна на гречку і манку.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" повідомив генеральний директор у Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ТОП-5 продуктів, які найбільше подорожчали:

1. Капуста – на 29%, яка коштує 11,5 грн за кілограм;

2. Картопля – на 16% і має середній цінник 9,3 грн;

3. Буряк – на 15% і середня вартість складає 12,5 грн;

4. Цибуля – на 10% і середньою ціною по країні 18,5 грн.

5. Пшоно – на 5%. Середньостатистична ціна складає 25,1 грн за кілограм.

За даними альтернативного дослідження цін на продукти, яке з лютого минулого року проводить Асоціація постачальників торговельних мереж, у січні 2019 року, порівняно з попереднім місяцем, капуста подорожчала на 29%, картопля – на 27%, цибуля – на 25%, буряк – на 12%, морква – на 5%, яблука – на 2%, борошно – на 1,5%, сало, рис і макарони, свинина і риба – на 1%.

Менш ніж на відсоток зросла вартість усіх видів хліба, пшона, яловичини, вареної ковбаси, сметани, молока і цукру. Водночас на 1% подешевшали курячі яйця, а менш ніж на відсоток – філе куряче, кисломолочний сир і соняшникова олія.

Детальніше - читайте ТУТ.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору