На м’ясопродукти черкащани витрачають менше, ніж в середньому по державі

13 жовтня 2015, 19:39

 

1

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у І кварталі 2015 року сукупні витрати на харчування одного домогосподарства області в середньому на місяць складали 2768 грн., що на 35,5% більше, ніж у І кварталі 2014р. (по Україні 2517 грн. та на 20,6% більше), інформує Черкаський край.

Сукупні витрати домогосподарств на харчування мали такий розподіл: на м’ясо і м’ясопродукти – 19,7% (по Україні – 20,3%), на хліб і хлібопродукти – 15,3% (15,7%), на молоко, сир та яйця – 12,1% (13,5%), на овочі, включаючи картоплю – 12,1% (11,8%), на цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 9,3% (7,7%), на олію та жири – 8,2% (8,1%), на рибу та рибопродукти – 6,1% (6,0%), на фрукти – 5,9% (6,1%), на харчування поза домом – 2,3% (2,7%), решта – на безалкогольні напої та інші продукти харчування.

Еквівалентні сукупні витрати на харчування однієї особи в області становили в середньому 47,07 грн. на добу проти 34,73 грн. у І кварталі 2014 року, по Україні – 39,76 грн. та 33,13 грн. відповідно.

Коментарі

Вгору