На харчування щодоби черкащанин витрачає близько 55 гривень

22 жовтня 2017, 21:14

Середньомісячні сукупні витрати на харчування одного домогосподарства області складали 3174,07 грн у першому кварталі 2017 року. Це на 5,4% більше, ніж за аналогічний період 2016-го. Про це із посиланням на ГУ статистики в Черкаській області пише "Інфоміст".

Сукупні витрати на харчування домогосподарств області мали такий розподіл: на м’ясо і м’ясопродукти в середньому за місяць одне домогосподарство витрачало 16,9%, на хліб і хлібопродукти – 16,7%, на овочі, включаючи картоплю – 13,1%, на молоко, сир та яйця – 11,8%, на олію та жири – 8,7%, на цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 8,5%, на безалкогольні напої – 6,6%, на рибу та рибопродукти – 6,1%, на фрукти – 5,7%, на інші продукти харчування – 3,6%.

Харчування поза домом становило 2,3%. Еквівалентні сукупні витрати на харчування однієї особи в області становили в середньому 54,26 грн. на добу, у порівнянні із 50,92 грн. у І кварталі 2016 року.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору