
Мешканка с. Гудзівка Звенигородського району отруїлася дикорослими грибами опеньками, які зібрала у лісі біля села, відварила та обсмажила. Подія сталася 31 жовтня.
Перші симптоми отруєння (слабкість, запаморочення, шум у вухах) з’явились вже за годину після вживання грибів. Постраждалу доставили бригадою швидкої медичної допомоги до Звенигородської центральної районної лікарні та госпіталізували до терапевтичного відділення у стані середньої важкості.
Застерігаємо, збирайте лише ті гриби, які знаєте. Гриби, навіть їстівні, несуть небезпеку, вони не є продуктом першої життєвої необхідності, без них можна обійтися.
Грибні страви досить важкі для травлення, викликають тяжкість у шлунку, панкреатит. Тому не рекомендуємо вживати смажені гриби дітям до 5-7 років, літнім людям, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки, підшлункової залози.
За інформацією ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram