Галузь харчової промисловості займає ключове значення в промисловому потенціалі області. У січні — серпні 2021 року підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв виробили та реалізували продукції на 31,3 млрд гривень, що становить 54% промислової продукції області та 7,4% від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні.
За вісім місяців поточного року (у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року) харчовики збільшили виробництво:
- Виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, субпродуктів чи крові тварин – у 2,4 раза,
- овочів, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту чи оцтової кислоти – на 22%,
- пива солодового – на 14,8%,
- масла вершкового жирністю не більше 85% – на 9%,
- олії соєвої нерафінованої – на 8,0%.
У розвиток галузі підприємствами харчової промисловості за шість місяців 2021 року коштом усіх джерел фінансування освоєно 285,1 млн грн капітальних інвестицій (або 8,5% загальнообласних обсягів).
За інформацією пресслужби ГУС у Черкаській області
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram