В області зареєстровано вже сьомий з початку року випадок захворювання на ботулізм.
Мешканець с. Синиця Христинівського району вживав виготовлену власноруч домашню тушонку, залишки якої тривалий час зберігалися в холодильнику.
Через декілька днів після вживання з’явилися нудота, багаторазова блювота, запаморочення, біль у животі.
Хворий звернувся за медичною допомогою та 30 жовтня госпіталізований до інфекційного відділення Христинівської центральної районної лікарні у стані середньої важкості.
Бактеріологічною лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводиться дослідження крові на ботулотоксин.
Звертаємо увагу на необхідність дотримання головних вимог технології при приготуванні консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних та рибних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса, проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою в разі появи перших симптомів захворювання.
За інформацією ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram