На Черкащині фіксують дефіцит рибних продуктів власного виробництва

25 лютого 2018, 22:48

Щорічний вилов риби у внутрішніх водоймах області складає від 7,5 до 9 тисяч тонн, пише Діловий регіон.

Потреба ж жителів області для забезпечення мінімальних норм споживання риби та рибних продуктів складає 15,2 тисячі тонн у рік. Це свідчить про дефіцит риби та рибних продуктів власного виробництва у 7,7 – 8 тисяч тонн. Про це розповів начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка.

Головною причиною його виникнення, за словами посадовця, є низька продуктивність з одного гектара водного дзеркала. Тож на зарибнення Дніпра минулого року в області  спрямували 2 млн грн.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору