Модні рецепти коктейлів на основі чаю та віскі

01 травня 2024, 22:13

Останнім часом стають більш популярними коктейлі з поєднанням чаю та віскі. Тренд уже підхопили по всій Європі, також можна пізнати нові смаки в барах України. Зараз цей напрям стрімко розвивається, як і загалом чайна культура. Але ця ідея не настільки нова, як може здатися.

Звідки взялись чайні коктейлі

Батьківщиною чайних коктейлів з віскі, звичайно, стали Британські острови. Не могло бути інакше в місцевості, де люди здавна звикли до традиційного споживання чаю та міцних алкогольних напоїв. Обидва продукти там введені в ранг національного надбання, тому варто перевірити ціни на односолодовий віскі та спробувати старовинні рецепти.

Подібні коктейлі налічують уже кілька століть, їх придумали у Шотландії для зігрівання у холодні вечори. Подейкують, що королева Вікторія кожного дня пила подібний мікс та прожила 81 рік. І поєднання не стало випадковим, адже і чай, і віскі мають здатність зігрівати та піднімати настрій.

Основні рецепти коктейлів з чаю та віскі

Поєднання чаю та віскі стане новим досвідом, адже кількість смаків просто безмежна. Сам скотч може мати димний, квітковий, фруктовий аромат, не говорячи вже про сотні варіантів справжнього листового чаю. Придбати якісні компоненти для коктейлю найпростіше в маркеті важливих штук Маудау, де ретельно стежать за підбором товарів. Для початку варто спробувати один з таких рецептів:

  • Ooi La La. 3 ч.л. чорного листового чаю заливають 300 мл фільтрованої води та залишають у холодильнику на 12 годин. Бажано використовувати персиковий або інший фруктовий улун. Потім бокал наповнюють кубиками льоду, наливають 40 мл віскі з фруктовим букетом, 10 мл ванільного сиропу та доверху заливають підготованим чаєм. Можна прикрасити фруктовою цедрою.
  • Japanese Summer. Знадобиться бокал, заповнений кубиками льоду, 10 мл лаймового щербету, 50 мл содової води, 40 мл віскі та 35 мл чаю сенча. Усе наливають у бокал, перемішують коктейльною ложечкою та прикрашають свіжими ягодами. Бажано вибрати алкоголь з фруктовим букетом.
  • Гарячий Тодді. У гарячий чай наливають віскі до смаку. Дуже гнучкий рецепт родом з Ірландії, призначений для лікування та профілактики застуди. Традиційним поєднанням вважають 300 мл чорного чаю, 100 мл віскі, сік з одного лимону та чайну ложку меду. Віскі додають до вже процідженого та трошки охололого чаю — в жодному разі не до окропу. Проте пропорції можна змінювати на свій смак, підбирати різні сорти чаю та віскі.

Особливість подібних коктейлів у необмеженому просторі для фантазії, адже можна використовувати будь-які напої для отримання бажаного букету. Марки чаю та віскі повинні бути якісними, проте не обов’язково елітними. Існує багато виробників, які пропонують недорогі напої.

Реклама

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись

Коментарі

Вгору