Лобстер, чашушулі, фуа-гра, – скільки коштують заморські делікатеси в черкаських ресторанах

02 серпня 2016, 16:02

kakie-neobychnye-blyuda-nuzhno-poprobovat.12

У Черкасах є дуже великий вибір закладів, які пропонують смачно поїсти. Але небагато ресторанів здатні здивувати гостей оригінальними заморськими рецептами та делікатесами. Видання in.ck.ua дібрало декілька незвичайних страв для гурманів.

Лобстер

Ціна: 1800 грн/1 од.
Де: ресторан "Йоші"

Лобстер – це один із найбільш корисних протеїнових продуктів, він містить менше калорій, холестерину та жирів, ніж пісна яловичина або курка. В усьому світі м'ясо лобстера вважають делікатесним. Лобстер-меню в черкаському ресторані налічує 7 різних способів приготування. Прямо з живої вітрини гість може обрати лобстера, який найбільше йому сподобався, і спосіб приготування. Улюблена страва гостей – фірмовий сет-рол з відвареного м'яса лобстера з листям салату, огірком, авокадо, японським майонезом, ікрою тобіко, який подають до столу з головою і клешнями лобстера, запеченими під соусом мотоякі.

Найбільш незвична страва – Лобстер Сашимі Дует. Традиційний японський делікатес із сашимі – сирого солодкого м'яса лобстера, яке подають у панцирі разом зі ще живою головою та клешнями, що рухаються прямо у вас на столі. Після того, як гість з'їдає страву, з голови і клішень лобстера готують наваристий бульйон – місо.

Качка по-пекінськи

Ціна: 260 грн/400 г
Де: ресторан пан-азіатської кухні "Мао"

Качка по-пекінськи – це одна з найбільш відомих і старовинних китайських страв, рецепт якої залишається незмінним з 1330 року. Страва досить складна у приготуванні. Весь секрет такої качечки полягає в тривалому маринуванні птиці – понад 12 годин. Потім кухар акуратно відокремлює шкіру від м'яса, повторно маринує приправами і залишає настоюватися. Весь процес приготування займає понад 20 годин.

Тигрові креветки

Ціна: 188 грн/100 г
Де: ресторан пан-азіатської кухні "Мао"

Тигрові креветки – страва для гурманів і любителів морепродуктів. Незвична назва цього продукту пішла від чорних смужок на панцирі ракоподібних. У кулінарії соковите та ніжне м'ясо тигрових креветок цінують за дієтичні властивості – продукт містить білки, протеїни і мінімум калорій. Хрусткі тигрові креветки в соусі васабі не залишать байдужою жодну жінку. Креветки в клярі у черкаському закладі обсмажують у фритюрі, а гостям цю страву подають охолодженою.

Чашушулі

Ціна: 115 грн/250 г
Де: ресторан "Стумарі"

Чашушулі – традиційна страва Грузії. В перекладі з грузинської "чашушулі" означає "гострий". В країні гір страву готують із м'яса телятини з додаванням великої кількості перцю. В меню черкаського ресторану чашушулі описують як "томлену телятину в помідорах". Оскільки страву пропонують скуштувати черкащанам, то і гострої приправи в рецепті значно менше, ніж на батьківщині чашушулі.

Калмахі з наршарабом

Ціна: 65 грн/100 г
Де: ресторан "Стумарі"

У Грузії калмахі вважають елітним і популярним блюдом. Це смажена або запечена риба сімейства лососевих, найчастіше форель. У черкаському ресторані форель фарширують сиром і горіхами, потім готують на грилі. До страви подають соус наршараб, який готують на основі гранатового соку.

Фуа-гра

Ціна: 120 грн/200 г
Де: ресторан "Соборний"

Фуа-гра – це качина або гусяча печінка, яку кухар готує особливим способом. Ця страва є справжнім делікатесом, її вважають предметом національної гордості у Франції. В "Соборному" фуа-гра готують з гусячої печінки. До страви подають особливий соус, рецепт якого кухар тримає в секреті.

Тартар із морепродуктів

Ціна: 129 грн/350 г
Де: ресторан "Форест"

Страву готують із декількох видів морепродуктів: мідій, кальмарів, креветок. Прикрашає тартар краб. Всі інгредієнти дрібно нарізають і доповнюють фірмовим соусом. У черкаському ресторані блюдо подають так: на тарілці викладають "пісок" з хліба і блакитні морські "хвилі" на основі лікеру "Блю Курасао". Подають цю закуску теплою.

Жаб'ячі лапки

Ціна: 189 грн/200 г
Де: ресторан "Faro del porto"

Рецепт популярних у Франції жаб'ячих лапок налічує не одне століття. Цей французький делікатес є чи не найпопулярнішим у світі. Жаб'ячі лапки за смаком нагадують курячі крильця, з м'яким смаком і текстурою. У черкаському ресторані страву подають під соусом "Провансаль".

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору