Корсунчанин захворів на ботулізм, поласувавши ковбасою

18 серпня 2017, 15:05
Консервовану домашню ковбасу, залиту смальцем, без термічної обробки спожив 55-річний житель Корсунь-Шевченківського району. І захворів на ботулізм. Про це повідомляє Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України, пише "Черкаський край".

Консерви вочевидь були приготовлені з порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів. Діагноз ботулізм встановлено клінічно та підтверджено лабораторно. І це вже п’ятий зареєстрований випадок цього захворювання в Черкаській області.

Ситуацію з корсунчанином ускладнило те, що він звернувся за медичною допомогою лише на третій день після вживання зараженого продукту. Тому тривалий час його стан залишався важким. Після введення протиботулінової сироватки самопочуття хворого покращилося. Наразі чоловік продовжує лікування у стаціонарі.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору