Каша з хлібом і суп без картоплі: чим годують у ковідному відділенні хворих

17 листопада 2021, 20:05

Черкащанин Дмитро Іванов опублікував фотографії їжі, яку дають хворим на COVID-19, які нині перебувають у ковідному відділенні Першої міської лікарні.

Він розповідає, що страви, якими годують хворих на коронавірус — "ніби для свиней". Черкасець додав, що м'ясних продуктів до каші не додають. На світлинах помітно, що в супові мало картоплі та інших овочів. З "додатків" до страв — хліб і напій.

- Для них ми б*дло, а живуть вони нашим коштом — на податки, які ми сплачуємо, — обурюється Дмитро Іванов.

У коментарі журналістам "Про все" директор департаменту охорони здоров'я Черкаської міськради Всеволод Кульчиковський пояснює, що їжа у ковідному відділенні справді не призначена для того, щоб "наїстися".

- Їжа у лікувальних закладах, особливо "ковідні", не призначена для того, щоб наїстися. Харчування там лікувальне - зважаючи на те, що там перебувають люди з ослабленим імунітетом і м'язами. Їм дихати важко - інколи таку їжу доводиться вживати в перетертому вигляді й через трубочку. І в таких умовах переїдання загрожує самому пацієнту. Тому калорійність там достатня, а на вигляд інколи не дуже презентаційне, - розповів Всеволод Кульчиковський.

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору