Ведмедям – фруктове морозиво, леопардові Діку – м’ясне. Це літнє меню тварин Черкаського зоопарку. Такий раціон допомагає їм легше перенести спеку. На нього перейшли в перші дні літа, пише Суспільне.
Влітку в меню ведмедів, що живуть у зоопарку, є фруктове асорті залите малиновим сиропом, розповіла завідувачка відділу ссавців Лідія Осадча.
"Почалася малина, вже трохи легше. Ще апельсини є, яблука. Всередині є персик, черешні", – розповіла завідувачка.
Фруктове морозиво та водні процедури допомагають ведмежій парі – Бурмаці та Гуті – легше переносити спеку, пояснила представниця зоопарку.
"З одинадцятої години й до третьої вони будуть шукати затінок, залазитимуть у свій барліг. Можуть купатися в басейні".
Найменші члени сім’ї капуцинів Вуглик, Вогник і Димок є поціновувачами заморожених ласощів. Вони чекають на свою годувальницю Віру.
"Вони здалеку нас бачать. Вже кричать, метушаться і чекають, щоб ми принесли їм якісь смаколики. Фрукти люблять, полуничку – всі-всі фрукти. Все, що є, вони люблять", – розповіла робітниця з догляду за тваринами Віра Гнідаш.
Напротивагу капуцинам, які в спеку жваво бігають по вольєру, їхній сусід – леопард Дік постійно п’є воду та ховається в затінку. В меню хижака – м’ясне морозиво.
"Зараз він отримує два кілограми м'яса на день. Зараз спека, то норми м’яса їм зменшуємо. Вони його не поїдають. Їм не хочеться в таку спеку його їсти, як і нам. Якби щось попити холодненьке", – розповіла робітниця з догляду за тваринами Лариса Кутова.
Відвідувачка зоопарку Софія Заворотня розглядала раціон тигра. Деяких тварин через спеку не встигла побачити, сказала дівчина.
"Ведмеді купаються, їх якраз годували. Тигр лежить у затінку, а вовки під гілками ховаються. Єдині, хто не ховався, – це олені. Вони ходили, як і завжди", – розповіла відвідувачка.
Частують морозивом вихованців зоопарку в спекотні дні літа, повідомила Лідія Осадча. Аби вони легше переносили таку погоду, дбають, щоб завжди був затінок та доступ до води.
"У спеку можна пройти зоопарком, і таких котячих важко знайти. Вони лежать у затінку: в заростях, під листям, гілками. Слідкуємо за тим, щоб була постійна зміна води. Доводиться наливати воду часто, дивимося, щоб вода мінялася в тих, у кого немає прямого доступу до водойми", – пояснила Лідія Осадча.
Нині, за її словами, вже почали заготовляти сезонні фрукти, щоб взимку всі вихованці зоопарку могли ними смакувати.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram