Днями майбутні кухарі та майстри ресторанного обслуговування Державного закладу “Вище професійне училище” відвідали Чигиринщину та у межах Музейно-етнографічного комплексу "Дикий Хутір" вчилися варити український борщ у польових умовах.
Керували процесом відомий кулінар та автор телепрограми "Кулінарія від Андрія" Андрій Крижанівський та його колега, майстер виробничого навчання Богдан Руденко.
Студенти також взяли участь в екскурсії та познайомились з історичними місцями Чигиринщини. Її провів краєзнавець Андрій Касян.
Заступниця директора з навчально-виховної роботи Черкаського вищого професійного училища Ірина Голібаренко розповіла, що у процесі навчання заклад застосовує різні форми викладання.
- Зрозуміло, що нині всі ми переживаємо непрості часи. Спочатку була пандемію коронавірусу. Нині наша країна виборює свободу та право на незалежність у боротьбі з російськими загарбниками. Це обмежило можливості, але попри всі труднощі ми розуміємо, що наші діти підростають і мають здобути гідну освіту та належне виховання. Тому такими важливими для нашого педколективу та учнів стають ось такі виїзні навчально-пізнавальні подорожі. Ми одночасно допомагаємо нашим студентам підняти свій професійний рівень та надати їм можливість пізнати ближче історію рідного краю. Ми хочемо, щоб наші вихованці відчули, що вони є нащадками козаків, вони є українцями, що український борщ є найсмачнішою стравою у світі й що професійний кухар має пишатись вмінням готувати її, - підкреслила Ірина Володимирівна.
Тетяна Балякіна
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram