21 жовтня в День яблука в Києві було встановлено рекорд України з вирізання найдовшою яблучної шкірки – довжина переможної досягла 10 метрів 82 сантиметри, пише "Прочерк" з посиланням на dsnews.ua.
Рекордсменкою стала Марія Банк, яка отримала головний подарунок - півквартири в одному з житлових комплексів.
Довжина шкірки з яблука, яку Марія представила суддям, становить 10 метрів і 82 сантиметри.
– Ми з сестрою всю ніч вирізали шкірку з яблук, перевели 5 кілограмів яблук, – жартує Марія. – До речі, яблуко яке перемогло, – з батьківського саду, в Черкаській області. Ми дуже вірили в перемогу, але коли назвали моє ім'я, це стало для мене великою несподіванкою, – поділилася враженнями Марія.
Почесне друге місце посіла сестра Марії, Олена Мартинюк, довжина її яблучної шкірки становить 10 метрів 78 сантиметрів.
Найкоротша шкірка виявилася довжиною в 1 метр.
Почесними суддями, які фіксували результати, стали: Віталій Зорін – експерт Національного реєстру рекордів України, Олександр Лук'яненко – шеф-кухар мексиканського ресторану і текіла-бару на Подолі Tequila House, і Асмік Гаспарян – переможниця кулінарного реаліті-шоу МастерШеф-6.
Результати учасників приємно вразили Віталія Зоріна:
– На самому початку реєстрації учасників я був упевнений, що максимальна довжина яблучної шкірки буде не більше 7-8 метрів. І зараз повинен визнати, що результати перевершили всі мої очікування.
У деяких місцях ширина зрізу досягала 2-2,5 мм.
Для встановлення національного рекорду зареєструвалося близько 200 учасників та понад 40 зареєстрованих пройшли відбір. Адже мінімальна довжина яблучної шкірки, яка допускається до участі – не менше 15 сантиметрів.
Змагання з очищення яблучної шкірки дуже популярні у деяких країнах світу, зокрема, у Великобританії. Ще в 1976 році там було встановлено рекорд, який досі не побитий, – 53 метри.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram