Черкаські продуктові ринки зможуть працювати під час поширення коронавірусної інфекції

02 квітня 2020, 10:01

фото тематичне

Постановою Головного державного санітарного лікаря дано рекомендації органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування щодо можливості відкриття продуктових ринків, якщо в населення є проблеми з доступом до харчових продуктів та при дотриманні на ринках таких умов:

- здійснювати торговельну діяльність можуть лише зареєстровані оператори ринку харчових продуктів;
- на 20 квадратних метрах торговельної площі може перебувати щонайбільше один відвідувач;
- забезпечити можливість покупцям у чергах тримати дистанцію не менш ніж 1,5 метра;
- забезпечити персонал засобами індивідуального захисту;
- забезпечити дотримання протиепідемічних заходів;
- для ринків вихідного дня забезпечити відстань між місцями торгівлі не менш ніж 3 метри.

Відповідна Постанова підписана заступником Міністра охорони здоров’я України, Головним державним санітарним лікарем України та керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктором Ляшком.

- Важливо, щоб незважаючи на карантинні заходи, люди мали змогу придбати харчові продукти. Дотримання умов співробітниками торговельних ринків будуть контролювати відповідні органи.

Відповідальність за дотримання умов при відкритті ринків і рішення про доцільність їх відкриття повністю залежить від рішень органів місцевого самоврядування, - зазначає Віктор Ляшко.

У разі зловживань, якщо комерційні інтереси переважатимуть над суспільними, буде прийнято відповідні коригування.

За інормацією із пресслужби МОЗ України

Коментарі

Вгору