Підприємця, який втридорога постачав м’ясо до навчальних закладів Канева, змусили віддати гроші до бюджету

10 жовтня 2024, 10:08

За втручання Смілянської окружної прокуратури до місцевого бюджету Канева повернуто майже 60 тис грн як надмірно сплачені за договором про закупівлю м’яса для учнів навчальних закладів.

Ювенальні прокурори встановили факт порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» в частині неодноразового збільшення ціни за одиницю товару сукупно більше ніж на 25% від первинної ціни за договором, при одночасному зменшенню обсягу поставки м’яса майже на третину від початково установленого за договором.

Зокрема, сторони без будь-яких належних на те підстав, без жодного обґрунтованого документального підтвердження щодо підвищення ціни м’яса на ринку товарів, уклали додаткові угоди до договору закупівлі м’ясних продуктів, згідно яких зменшено обсяги поставки вказаного товару, при цьому збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідало вимогам тендерної документації. 

Відтак вказані додаткові угоди до договору, якими збільшено ціну товару, визнано не дійсними та зобов’язано постачальника повернути до місцевого бюджету кошти за непоставлений товару на загальну суму майже 60 тис грн.

За інформацією пресслужби Черкаської обласної прокуратури

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись

Коментарі

Вгору