15 мільйонів за загиблого… Давайте інвестуємо ці гроші у живих хлопців, – Сергій Воронов

18 грудня 2023, 09:02

«15 мільйонів гривень за загиблого..»

В інформаційному полі нещодавно пройшла чергова хвиля «заохочення» населення до мобілізації. Такі собі тези, скажу я вам - прямо і відверто.

Таке враження, що до війська хочуть набрати чоловіків, яких жінки просто хочуть здихатися. Памʼятаєте російську історію, коли жінка на виплату від загиблого чоловіка купила новеньку «ладу»? Смішно було?Просто, щось нагадало, але тепер по суті:

Скоро 2 роки повномасштабної війни і 10 років російської агресії, а в державі майже повністю знищений ДОБРОВОЛЬЧИЙ РУХ (так-так, в тому числі попередньою злочинною владою, не тільки цією), в країні не існує жодної мобілізаційної стратегії, постійно доводиться червоніти за хлопців у пікселі - ТЦК, які ловлять «високо мотивованих» героїв економічних фронтів як біля розливайок, так і в спортзалах. Але роблять це так, що скоро форму соромно буде одягати.

З сіл людей вигребли, мажори в містах, як не воювали - так і не будуть воювати.

Добровольці давно закінчились, багато хто також давно - у кращому світі.

Закінчились вже і ті, які казали - якщо військомат дасть повістку - тоді піду.

Мобілізаційний резерв зменшується щодня. Що далі?

У владі до цього часу так і не зрозуміли, що мобілізація має розпочинатися із національно-патріотичного виховання в країні. Від найменшого - до найстаршого. Коли людина буде розуміти, що для нього означає Україна - він без будь-якого ТЦК піде її захищати. Все складно і просто одночасно.

А тепер про 15 млн за загиблого.

А можна вкласти зараз ці 15 млн на бійця, щоб він вижив?

Розумієте різницю? РІЗНИЦЮ СВІТОГЛЯДУ!

Давайте інвестуємо ці гроші у ЖИВИХ хлопців, у те, аби їх забезпечила усім необхідним держава - якісний екіп, нічники, тепловізори, автомобілі не за 3 тищі $ від волонтерів, а 25$ від держави, дрони, РЕБи і все інше. Давайте інвестуємо 10 млн у бійця, щоб він вижив і якщо станеться непоправне - 5 млн родині Героя.

Бо наша перемога - життя. Життя нашої країни, життя наших людей!

Саме тому пропоную змінити світоглядні принципи в розвитку держави, підходи як до мобілізації так і соціального захисту військовослужбовців.

Запрошую до дискусії.

Хто підтримає ідеї - вдячний за поширення.

Після слова (заповіт): якщо зі мною щось станеться, прошу витратити гроші на будівництво найкращого в Україні памʼятника - Українській матері. Українські матері - мої особисті Герої та Берегині нашої держави. Вони на це заслуговують найбільше, навіть більше - ніж ми - сини та доньки

Сергій Вороновчеркаський військовий, допис на власній сторінці у Facebook

Коментарі

Вгору