200-кілограмовим тортом привітали Черкаси жителів і гостей міста з 60-річчям утворення області (фото)

08 січня 2014, 16:55

Унікальним витвором кулінарного мистецтва – смачним велетенським тортом у вигляді карти Черкаської області – привітала міська влада Черкас містян та гостей нашого міста з нагоди визначної дати в житті нашого краю – 60-річчя з дня утворення Черкаської області. 7 січня цю солодку смакоту доставили на Соборну площу Черкас.

Про це повідомляє прес-служба виконкому Черкаської міської ради.

Головний натхненник та ініціатор такого солодкого подарунка черкаській громаді – директор департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради Лілія Маліщук розповіла, що загальна площа торта складає близько 12 квадратних метрів і вагою він понад двісті кілограм.

Завширшки це солодке диво до трьох метрів, а його довжина – близько чотирьох.

Над втіленням цієї кулінарної ідеї працювала бригада кращих кондитерів ФОП Мантула "ТМ "Mariya" (колишня Черкаська макаронна фабрика) у кількості десять осіб під керівництвом Середи Наталії Юріївни.

– Обрали один з найулюбленіших рецептів черкасців – торт «Дамський каприз». На його виготовлення пішло 85 кг цукру, 58 кг борошна, 17 літрів згущеного молока з цукром, 45 кг вершкового масла. Крім цього кондитери додали у торт грецький горіх та чорнослив, – повідомила Лілія Миколаївна.

До речі, поласувати святковим тортом змогли усі бажаючі. Організатори безкоштовно пригощали ним під час народних гулянь усіх охочих.

Директор ФОП Мантула «ТМ Mariya» Жанна Мантула розповіла, що для їх підприємства – це перше замовлення на виготовлення такого масштабного кулінарного виробу. Адже донині найбільший торт, який робили черкаські кулінари важив до тридцяти кілограмів. До речі, серед їх замовлень був також солодкий дарунок у вигляді карти України.

– Але то – навіть не порівняти з нинішнім тортом, де наші майстри у точності відтворили справжню карту Черкаської області. Кожна область на цьому кулінарному диві виготовлена з найсвіжішої і якісної глазурованої мастики. Вона має гарний вигляд і приємна на смак. Крім цього з нею відносно зручно працювати, адже вона легко ріжеться, – поділилась секретами Жанна Володимирівна.

За її словами, загалом на виготовлення цього святкового торту кулінарам знадобилось близько дві доби. Впродовж однієї – випікали всі коржі та змащували їх кремом, а наступного дня – майстри «чарували» над зовнішнім оздобленням торту та виготовленням солодкої аплікації у вигляді Черкаської області.

Керівник підприємства відзначила, що успішна реалізація такого доволі складного у технічному та декоративному плані замовлення вкотре засвідчила високий рівень та професіоналізм черкаських кулінарів.

А також привітала усіх черкасців та гостей нашого міста зі святом та побажала гарного настрою та приємного апетиту під час частування солодким подарунком.

Вгору