Запахи чигиринського фестивалю вуличної їжі, що стартує 19 грудня, дійдуть і до Черкас: адже гостям запропонують три види борщу, вареники, млинці, пиріжки з усіма можливими начинками, домашні ковбаски та копченості, а ще – сало, рибку і навіть смажене порося,пише ГромЧе.
Перший Фестиваль Святого Миколая в козацькій столиці має запам’ятатися як дітям, так і батькам. Про це дбатимуть чигиринські господині, які пригощатимуть традиційними стравами – варениками, пирогами, млинцями…
– Звісно, буде і сало, і домашні ковбаски, і копченості. Однак поруч цим потурбувалися аби смачно було не лише дорослим. Відтак, буде вибір корисних та поживних страв для дітей, – пояснює організатор фестивалю вуличної їжі Лариса Притула.
Родзинкою свята стане частування велетенським гречаним вареником.
– Це якраз та страва, завдяки якій Чигиринщина відома всій країні. Аби свято запам’яталося вирішили виліпити найбільший гречаний вареник в Україні і претендувати на Національний рекорд, – відзначає одна з організаторів Катерина Павленко. – У тому ж, що вареник буде ще й найсмачнішим, сумніватися не доводиться. Лише для начинки використаємо 40 кілограмів сиру та 10 кілограмів родзинок. А подавати вареник будемо зі сметаною та медом.
Після того як рекорд зафіксують, частувати диво-вареником будуть всіх охочих. Безкоштовно пригоститися на фестивалі можна буде і польовою кашею, а також борщем.
– У казанах під відкритим небом кращі чигиринські кулінари а також господині приготують борщ за трьома різними рецептами. Насамкінець буде визначено найсмачніший борщ свята, – розкриває секрети одна з організаторів кулінарного дійства Тетяна Кучеренко.
Довершать частування кілька видів чаїв на травах, смачнючий кисіль та солодкі сувенірні коржики.
– Голодним з Чигирина не поїде жоден гість! Сподіваємося, що свято підніме українцям настрій і подарує чудові спогади про казкове перебування на Фестивалі Святого Миколая, – відзначає Катерина Павленко.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram