У Черкасах завершили розслідування спалаху сальмонельозу в суші-барі та назвали причину отруєння людей

27 серпня 2024, 13:15

У Черкасах завершили проведення епідеміологічного розслідування групового захворювання на сальмонельоз в суші-барі «FUGU».

Захворювання пов’язане із вживанням страв японської кухні, зокрема смажених ролів із різним наповненням (Хот туна, Хот унагі, Хот сяке).

За результатами епідрозслідування встановлено, що потерпілі захворіли після вживання ролів, забруднених Salmonella Typhimurium. Цей збудник було виділено з окремих складових ролів – смаженого вугра, солоного лосося, вареної креветки.

За результатами проведеного інспектування Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області власникам закладу направлені приписи щодо усунення порушень законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, винесено адміністративні стягнення у вигляді штрафів, тимчасово призупинялося виробництво та обіг харчових продуктів у суші-барі «FUGU» до завершення розслідування спалаху.

У закладі силами Черкаського обласного ЦКПХ була проведена заключна дезінфекція із наступним лабораторним контролем якості.

Завдяки вжитим протиепідемічним заходам спалах оперативно локалізований та ліквідований.

За інформацією пресслужби Черкаського обласного ЦКПХ

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись

Коментарі

Вгору