За інформацією управління агропромислового розвитку Черкаської торік у харчовій промисловості регіону відбувся спад виробництва продукції на 1,6 % порівняно з відповідним періодом 2017 року.
Про це повідомляє "Діловий Регіон".
Водночас зросло виробництво таких видів продукції:
- спреди та суміші жирові, що містять масову частку загального жиру від 50% до 85 %, у тому числі молочного жиру в жировій фазі не менше ніж 25% на 222,6 %
- молока сухого знежиреного (молоко та вершки у твердій формі, жирністю не більше 1,5 %), у первинних пакуваннях об’ємом більше 2,5 кг на 114,9 %.
- продуктів готових харчових із зернових культур, одержаних шляхом здуття або смаження зерен на 39,7 %,
- пива солодового 34,5 %,
- масла вершкового – 19,1 %
- пряників на 21,5 %
- овочів та грибів, сумішей овочів, свіжих або варених у воді чи на пару, заморожених (крім картоплі) на 18,3 %,
- лікерів з вмістом спирту не більше 45,4% на – 18,9 %,
- зерна зернових культур плющених, перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені на 15,2 %,
- риби копченої на 9,0%
В той же час, зафіксовано спад у виробництві виробів ковбасних – 64,6 %, курей, курчат свіжих чи охолоджених на 48,8 %, м’яса свиней свіжого чи охолодженого на – 44,8 %, хліба та хлібобулочних виробів на – 11,7 %, олії соняшникової нерафінованої на 2,5 %, круп на – 4,2 %.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram