Державною установою «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюється моніторинг отруєнь дикорослими грибами у Черкаській області.
Так, 16 лютого зареєстровано отруєння дикорослими грибами 32-річної жительки міста Умань унаслідок вживання консервованих опеньок домашнього приготування, зібраних восени у лісі у Тернопільській області.
Перші симптоми отруєння (нудота, блювота, біль у животі, діарея) з’явились через три години після вживання грибів. Машиною швидкої медичної допомоги постраждала доставлена до Уманської міської лікарні та госпіталізована.
Фахівцями обласного лабораторного центру проведена роз’яснювальна робота з членами родини хворої. Інформація щодо отруєння грибами висвітлена в засобах масової інформації.
Про випадок отруєння грибами повідомлено Головне Управління Держпродспоживслужби в Черкаській області для застосування заходів в межах повноважень.
За інформацією Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ
Читайте також: попри зимову погоду звенигородські лісівники збирають гриби, щоправда тепличні, проте вирощені на екологічно чистому субстраті рослинного походження. Це гливи – цінні їстівні гриби з цілющими властивостями.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram