Відсьогодні Черкащина в «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Представники ГУНП і Держпродспоживслужби в Черкаській області посилили перевірки громадських закладів і транспорту. Зокрема, перевіряють наявність у персоналу та відвідувачів COVID-сертифікатів або ж тестів.
Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.
Наразі в області працюють близько 30 мобільних груп.
- Більшість дотримується карантинних заходів. З людьми намагаємося комунікувати, пояснюємо законодавство, попереджаємо про відповідальність за порушення. Бувають невдоволення, конфлікти, але їх ми вирішуємо на місці, – сказав заступник начальника ГУ Нацполіції в Черкаській області Сергій Коваленко.
Спільно з поліцейськими фахівці Держпродспоживслужби області провели 140 перевірок. Зокрема, перевірили:
– 100 закладів непродовольчої торгівлі;
– 18 закладів громадського харчування,
– 22 інших об’єктів: кінотеатри, спортивні клуби, непродовольчі ринки, ТРЦ, АЗС).
Начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпрожспоживслужби в Черкаській області Володимир Папач розповів, що в результаті за виявлені порушення фахівці Держпродспоживслужби склали 13 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства.
- Під час кожної перевірки спершу роз’яснюємо людям усі правила, чому необхідно вакцинуватися від COVID-19. Вакцинація є єдиним ефективним засобом, аби вберегтись від коронавірусної хвороби або мінімізувати можливі негативні наслідки в разі захворювання, – сказав Володимир Папач.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram