Черкащина серед лідерів з виробництва риби в Україні

13 листопада 2018, 21:43

Черкащина серед лідерів з виробництва риби в Україні

Риба є невід’ємною складовою повноцінного раціону людини. Останні статистичні данні свідчать, що в Україні потроху зростає споживання риби на душу населення, яке вже складає близько 12-14 кг на людину на рік.

В Україні традиційними об’єктами аквакультури залишаються коропові види риб: короп, білий та строкатий товстолобики та їх гібриди і білий амур. Однак останнім часом активно культивують і інші види риб.

За результатами виробництва продукції аквакультури минулого року найкращі результати показали рибогосподарські господарства Сумської (2,9 тис. тон), Черкаської (2,6 тис. тон), Вінницької (1,9 тис. тон) та Кіровоградської (1,5 тис. тон) областей. В перелічених регіонах (як і по всій Україні) основними об’єктами аквакультури є короп та рослиноїдні види. Ця тенденція незмінна вже довгий час.

Осетрових видів найбільше вирощують рибницькі господарства, що розташовані у Запорізькій, Черкаській, Одеській, Чернівецькій та Київській областях. Розвиток осетрівництва в Україні в останні роки пов’язують також з розвитком рециркуляційної аквакультури, в меншій мірі також з розвитком садкового рибництва.

За інформацією управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА

Вгору