Порівняно з ІІ кварталом 2016 р. у домогосподарствах області зменшилось споживання олії та інших рослинних жирів на 16,7%, молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко) на 14,5%, сала та жирів тваринних на 12,5%, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду на 8,8%, хліба і хлібопродуктів на 7,1%, риби і рибопродуктів на 5,9 %, овочів, картоплі, грибів на 5,0% (у т.ч. картоплі на 6,3%), яєць на 4,5%,фруктів, ягід, горіхів, винограду, кавунів, динь на 3,0%, м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м’ясо) на 2,1%. Залишилось на рівні ІІ кварталу 2016р. споживання масла. Про це інформує «Нова Доба» із посиланням на ГУ статистики області.
У ІІ кварталі 2017 року за даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств в області в середньому за місяць у розрахунку на одну особу споживання основних продуктів харчування складало: хліба і хлібних продуктів – 9,1 кг; м’яса, м’ясопродуктів та сала – 4,6 кг; риби та рибопродуктів – 1,6 кг; молока, молокопродуктів та масла – 16,5 кг; яєць – 21 шт.; масла – 0,3 кг; сала та жирів тваринних – 0,7 кг; олії та інших рослинних жирів – 1,5 кг; овочів, картоплі, грибів – 13,3 кг, в т.ч. картоплі – 5,9 кг; фруктів, ягід, горіхів, винограду, кавунів, динь – 3,2 кг; цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду – 3,1кг.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram