Держпродспоживслужба уповноважила Черкаську регіональну державну лабораторію, яку акредитовано Національним агентством з акредитації України, проводити лабораторні дослідження (випробування) відібраних зразків.
До них зараховують не лише харчові продукти, але й корми, сіно, солому, побічні продукти тваринного походження та будь-яких речовин, що пов’язані із виробництвом або обігом харчових продуктів та кормів.
Лабораторія також уповноважена проводити радіологічні, бактеріологічні, санітарно-зоогігієнічні, мікробіологічні, молекулярно-генетичні, мікроскопічні, паразитологічні, хіміко-токсикологічні, імуноферментні, мікологічні, органолептичні, фізико-хімічні, біохімічні, вірусологічні, імунологічні, патогістологічні випробування харчової продукції, сировини тваринного та рослинного походження, кормів, води, ґрунтів та біологічних матеріалів.
Регіональні державні лабораторії Держспоживслужби проходять необхідну акредитацію кожні п'ять років. Таким чином визначається компетентність їхніх фахівців, методологічна база та технічне забезпечення. Нагляд за діяльністю лабораторій здійснює національний орган з акредитації, який є членом ILAC.
Читайте також: Молоко з содою, коти замість кролів: чим годують черкащан стихійники.
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram