Бувають життєві ситуації, коли підняти келих ігристого прохолодного вина хочеться, але з певних причин пити не можна. У цьому випадку є рішення. Можна вибрати безалкогольне ігристе вино.
Зовні та на смак це той самий звичний напій, тільки без спирту. Він зберігає свою легку приємну кислотність і фруктові нотки в смаку. Тільки на пляшці є маркування «no alcohol».
Яким воно буває
Перед покупкою важливо дізнатися кілька основних моментів. Так само, як і алкоголь, безалкогольне ігристе вино класифікують за смаком і кольором. Можна взяти червоний, рожевий або білий напій. Зазвичай що він темніший, то більш насичений смак. У такому вині переважають нюанси стиглих ягід у комбінації з легкою кислинкою. Білі та рожеві — мають легкий і ніжний смак, квіткові та фруктові відтінки в букеті.
Важливо: сухе вино завжди буде більш кислим, ніж напівсухе і напівсолодке.
Як і з чим подавати
Традиційно напій розливають у високі вузькі келихи під назвою тюльпан. Температура вина має варіюватися в межах +6…+14 °C. Для підтримки потрібних показників можна скористатися кулером, який на дві третини заповнюють льодом у суміші з холодною водою.
До ігристих вин заведено подавати морепродукти, включно з мідіями та устрицями, рибу, приготовану будь-яким способом, зокрема на грилі, сирну тарілку, фрукти. Є також низка рекомендацій, яких бажано дотримуватися під час подачі.
- Що більше цукру міститься у страві, то солодшим має бути алкоголь.
- Якщо на столі багато страв, то вибір визначає найситніша та найпоживніша з них. Наприклад, якщо в меню легкі закуски та качка в яблуках, то напій потрібно підбирати саме до птиці.
- Складний винний букет вимагає і підбору до смаку основної страви на столі. Але тут же працює і зворотне правило: що простіша страва на столі, то невигадливішим має бути і смак вина.
- До сухого ігристого ідеально подавати фрукти — соковиті ананаси, оксамитові персики, стиглі груші.
- До напівсухого — краще поставити горіхи, ягоди, яблучні десерти.
- Напівсолодкі вина бажано поєднувати з десертами з полуниці, кавуном, білим шоколадом, будь-якими іншими вершковими частуваннями.
Порада: ніхто не забороняє керуватися особистими смаковими уподобаннями. Якщо ви любите запивати малосольну сьомгу червоним ігристим вином, нехай так і буде.
Абсолютна заборона на подачу цитрусових: кислих апельсинів, лимона. Також не бажано ставити на стіл будь-які страви з додаванням оцту, майонезу. Кислота псує винний букет. Небажано поєднувати ігристий алкоголь зі свининою та грибними стравами. Виняток — трюфелі, які традиційно поєднують із шампанським.
Робити покупки алкоголю та супутніх товарів зручніше в інтернеті. Величезний вибір безалкогольного ігристого — у MAUDAU. Тут можна швидко замовити потрібну кількість пляшок і отримати їх доставкою в Україні.
*партнерський матеріал
Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram